Milovčík chce byť primátorom Sniny naposledy, Vaľová v Humennom začína

01.12.2010 Snina

Humenné/Snina 1. decembra (TASR) - Primátor Sniny Štefan Milovčík, ktorého po štvrtý raz zvolili obyvatelia mesta za prvého muža samosprávy, sa už v budúcnosti na túto funkciu kandidovať nechystá.
Sninský magistrát povedie naďalej ten istý muž, no k zmene na primátorskom kresle dôjde v neďalekom Humennom, kde vystrieda Vladimíra Kostilníka poslankyňa Národnej rady SR za Smer-SD Jana Vaľová.
Milovčík pre TASR povedal, že jeho opätovné zvolenie je síce posledné v jeho kariére, no berie ho rovnako vážne a s rešpektom ako v minulosti. \"Hneď od začiatku je potrebné vytvárať predpoklady pre dobrú spoluprácu s poslancami mestského zastupiteľstva, urobiť novú, efektívnu organizačnú štruktúru mestského úradu a pokračovať vo všetkých rozpracovaných, predovšetkým investičných akciách, \" zdôraznil Milovčík.
Snina potrebuje podľa jeho slov napríklad novú krytú plaváreň, dokončiť rekonštrukciu centrálnej mestskej zóny, školských zariadení a rekreačnej oblasti Rybníky.
Podľa Vaľovej, ktorá pôsobila doteraz okrem NR SR, aj ako poslankyňa v mestskom a krajskom zastupiteľstve, je potrebné v najbližšom čase schváliť rozpočet mesta pre budúci rok. \"Súčasný primátor zrušil a nezvolal mestské zastupiteľstvo v októbri, ktoré sa ním malo zaoberať, \" uviedla pre TASR.
Do budúcna plánuje Vaľová z pozície primátorky uskutočniť personálny a ekonomický audit v meste a organizáciách, ktorých je zriaďovateľom.
Vaľová vníma funkciu poslankyne NR SR ako výhodu a nemieni sa jej pre post primátorky Humenného vzdať. Bude to pre región určite prínosom, je to aj dobré prepojenie praktickej komunálnej politiky a tvorby zákonov, uzavrela Vaľová.
 

Vyberte región